Транспортът на военната помощ за Украйна за сметка на донори

България е предоставила хуманитарна помощ на Киев за 448 милиона лв.
30
Транспортът на военната помощ за Украйна за сметка на донори
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Разходите по транспортирането на военната помощ, която България ще предостави на Украйна, ще бъдат за сметка на международни агенции и организации, оказващи помощ на Украйна. Това посочват от Министерството на отбраната в отговор на запитване на БТА по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ).

Още по темата

На 23 декември стартира логистичната операция, в рамките на която ще бъде изпратена одобрената от Народното събрание помощ за Украйна.

Общата стойност на предоставената хуманитарна помощ от българското Министерство на отбраната на Украйна е 7 097 730, 15 лв, посочват от ведомството. При посещението си в Киев служебният министър на отбраната Димитър Стоянов заяви, че от началото на войната в Украйна, България е предоставила хуманитарна помощ на Киев в размер на 448 милиона лева.

За тези малко повече от 7 млн. лв. българското Министерство на отбраната е предоставило на Украйна 2000 каски, 2000 бронежилетки, 350 броя медицински комплекти, 5000 комплекта зимни дрехи (полушуба с подплата, клин с подплата, риза с дълъг ръкав и шапка) и 5000 броя обувки цели полеви. /БТА, Николай Трифонов

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: Украйнавоенна помощ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 24 "Всички депутати гласували за военната помощ..." - а за 95те % про'с'таци дето ги избраха - мобилизация!
23
0
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
До 23 "Изумява ме нео бразова ността на болшинството коментиращи, които явно са про..." - поглеждал ли си се в огледалото скоро да видиш дефиницията на неграмотност и про'с'тият?! ПП. същата про'с'тотия дето Борисов два пъти ти я описа?;
22
1
 
9
 
! Отговори
Епа преди 1 година
Всички депутати гласували за военната помощ без право да напускат държавата дори при война ,мръсните алчни *** знаят че винаги могат да избягат .
21
9
 
1
 
! Отговори
Изумен съм преди 1 година
Изумява ме нео бразова ността на болшинството коментиращи, които явно са пролилипутинистчета. Толкова плитки пропагандистки тезички, че чак се питам - абе вие начално образование имате ли!?!?!!?? Всъщност те отправят посланийцата си към също толкова просветените си комшии от пещерите и ко пто ри те. Мен пък ми е цел да се опитам да ги накарам поне малко да се замислят върху живота - техния и на тези около тях. Какво избирате ботуша на лилипутин или свободата и възможностите на Запада!
20
3
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
"Споко! Българите са богати и 95% гласуват за ЕС и НАТО. Ще одобрят правителството да плати транспорта!" - с кое не сте съгласни бе, про'с'таци европеидни?!
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Mrasnite lakei,liza4ite.
18
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Военната помощ трябва да е предвождана лично от Радев за по- голяма съпричастност. Мераклии да му поемат транспорта до там има много. Добре ще бъде и лично да се включи в боевете на първа линия пак от съпричастност. !
17
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Предлагам да съберем и изпратим капачки за Украйна." - То се видя че работещо оръжие нямаме. Само капачките ни останаха :)
16
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Специално чакат 'помогачите' да се одрусат" - Руската икономика първа ще клекне. Запасите от оръжия и най вече възможностите за възстановяването им от икономиките на НАТО са в пъти по-големи от руските.
15
3
 
15
 
! Отговори
Дидо преди 1 година
Предлагам да съберем и изпратим капачки за Украйна.
14
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бърза помощ не разполага с хеликоптери, а вие половин милиард изсипахте в киевската бездънна каца.
13
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Малка ,бедна България позлати украинци , айде спрете се !
12
3
 
33
 
! Отговори
като са почнали преди 1 година
И средствата от "Българската коледа" да ги пратят на украинците. Помощи за половин милиард лева им пращаме на украинците, а не ще българската държава да отделя средства за лечение на собствените си български деца, та трябва чрез коледи и капачки да се събират за линейки и лечение.
11
2
 
21
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
ТИПИЧНО!!!..Първо споменават за ВОЕННА помощ,после я префразират на "Хуманитарна" такава !!???...Ама така е!..-Като ни броят за безмозъчниидоти..
10
4
 
37
 
! Отговори
АК-47 преди 1 година
Милиони за укронацистите, брей-ииии. А за недоносените български бебета събираме капачки за кувьози. В нашия вход от 24 апартамента за всяка кампания събираме около 25/26 килограма. В Каравелово пострадалите живеят във фургони, ама за укронацистите топли дрехи. Позоооор!!!
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви донори, бре, мекерета такива?!
8
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До тя, може ли да ни покажеш списъка? Червенушките още не могат да схванат, че не е важно каква ни е Ук., а дали сме надежден ЕС и НАТО партньор. +Докато чукчетата чакат първо нещо да ги огрее, други получиха в последстие Patriot системи за ненужния руски скраб.
7
12
 
6
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 година
Споко! Българите са богати и 95% гласуват за ЕС и НАТО. Ще одобрят правителството да плати транспорта!
6
6
 
28
 
! Отговори
тя преди 1 година
Милиони даваме за тая Украйна , а дори не сме в списъка им като приятелска страна, не че това ни "грее" , но ето я благодарността им ! "Храни куче да те лае "!
5
5
 
27
 
! Отговори
Черна дупка преди 1 година
Ето заради тези 'помощи' и сметки, руснаците ама хич не бързат със специалната операция. Специално чакат 'помогачите' да се одрусат, ама яко!